Verlies en Rouw

In de privésfeer:

bv. overlijden, scheiding, ziekte, …

In de werksfeer:

bv. ontslag, pensioen, burn out, bore out, …

In de sociale sfeer:

bv. ruzie, pesten, verhuis, verlies van huisvesting…

In de maatschappelijke sfeer:

bv. verlies van functie, dromen, levensdoelen…

In de spirituele sfeer:

bv. verlies van identiteit, verlies van waarden…

Kortom

Je verliest iets belangrijks uit je leven.

Rouwbegeleiding.

Rouw en verlies vragen veel van ons als mens. Soms kan het dan gebeuren, dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Gevoelens en emoties stapelen zich op en je bent helemaal de richting kwijt. Dan kan rouwbegeleiding je helpen, om alles weer op een rijtje te krijgen, helderheid te scheppen in een donkere periode en de draad van het leven terug op te pikken.

Een luisterend oor!

Bij Vietavie bieden we je in de eerste plaats een luisterend oor. Jouw verhaal wordt gehoord zonder oordeel. Samen kijken we hoe we een moeilijke situatie weer leefbaar kunnen maken, met het oog op een nieuwe toekomst, waarbij je het verlies een plaats leert geven.

Hoe gaan we te werk?

Omdat elk pad uniek is, zo is ook elk verlies een unieke belevenis. Vanuit jouw persoonlijk verhaal, wordt duidelijk in welke rouwfase jij je bevindt en wat voor jou de rouwtaken zijn, die nodig zijn om, om te gaan met het verlies en dit te integreren in de toekomst.

Via persoonlijke interactie, workshops of andere creatieve processen, kan jij jouw unieke rouwproces voltooien en met hernieuwde levensmoed in de wereld stappen en jouw toekomst weer zin geven.

Laat ons kennismaken

ebook verwerken verlies vietavie

Hoe verlies verwerken? Gratis e-book

Verlies, we kennen het allemaal. Wat zijn de vormen van verlies en hoe herkennen we het rouwproces. Ontdek in dit e-book de verschillende rouwfasen en -taken om verlies te verwerken.

  • Verschillende vormen van verlies
  • Ontdek de rouwfasen
  • Jouw rouwtaken
  • Het persoonlijke proces

zie ook

Ontdek de workshop(s)