Reiki Behandeling

Wat is Reiki?

Reiki is een energetische behandelvorm die in de eerste plaats ontspanning brengt in tal van situaties, lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel.

 

Situaties waarbij stress een bepalende factor is (denk maar aan verlies op alle levensvlakken, ziekte, relationele stress enzovoort…) zijn ware energievreters, die ervoor zorgen dat we ons moe, opgebrand en lusteloos voelen. Daar kan reiki hulp bieden, om de zware energie weer zacht te maken of fris en positief.

Hoe gaan we te werk?

Na jaren ervaring in energetisch lichaamswerk, hebben we bij Vietavie een eigen vorm ontwikkeld, waar combinaties van reguliere massage en energetische massage (met reiki als constante), toegepast worden.

 

Elke behandeling wordt voorafgegaan door een kort gesprek, waarin we dieper ingaan op wat er momenteel speelt in je leven, dit om tijdens de behandeling nog gerichter te kunnen werken.

Interesse in een Reiki behandeling?

Vaak gestelde vragen.

Is Reiki vergelijkbaar met andere energetische behandelingen?

Ja in die zin, dat er met energie gewerkt wordt, maar NEE, als het gaat over de manier waarop.

 

Reiki is een universele energiebron die in en rond ons is en die we dus ook kunnen doorgeven; en dat doen we ook gewoon, vaak onbewust. (denk maar aan het feit, dat wanneer je je fysiek pijn doet, je automatisch je hand legt op de pijnlijke plaats) Je stuurt dan ook energie naar die plaats. Alleen is die energie vaak niet sterk genoeg, omdat ze hier en daar in het lichaam geblokkeerd is, door allerlei redenen.

 

Als reikibehandelaar daarentegen, wordt je begeleid en ontvang je heel wat initiaties, die ervoor zorgen, dat je eigen energiekanaal helemaal open wordt gemaakt, gevolgd door een zuiveringsproces, waardoor je als het ware een helder doorgeefkanaal wordt voor deze universele energie die via ons lichaam naar het lichaam van de ontvanger gaat.

 

Dit klinkt allemaal heel onwaarschijnlijk voor wie er geen weet van heeft, maar die uitwisseling van energie is er altijd al, in de natuur en in ons; hier wordt ze gewoon een beetje opgeschoond, zou je kunnen zeggen.

 

En deze “opschoning” is net zo belangrijk, want vooraleer je met mensen werkt, wil je toch zeker zijn, dat jouw “doorgeefluik” als het ware, zuiver is, toch? Dat is wat de initiaties tot reikibehandelaar doen. Ze zorgen ervoor dat je op een eerlijke en pure manier, de ander kunt helpen.

Hoe kan je fysiek voelen dat iemand je Reiki geeft?

Het ontvangen van reiki, kan op verschillende manieren beleefd worden. De ene persoon ervaart een warmte die in het lichaam komt, de andere persoon voelt tintelingen, schokken, rillingen, lichaamsgeluiden, afhankelijk van hoe sterk de energie geblokkeerd is in het lichaam; er zijn zelfs klanten die het aanvoelen alsof hun lichaam zo zwaar wordt dat het door de behandeltafel lijkt te zakken.

 

Maar allemaal ervaren ze achteraf een grote ontspanning en lichtheid, zowel lichamelijk als mentaal en spiritueel.

Kan Reiki genezen?

Reiki kan nooit een dokter vervangen, laat dat duidelijk zijn. Wat reiki wel doet, is de zelfhelende kracht van het lichaam aanwakkeren; het lichaam als het ware wakker schudden, om zijn zelfhelende werk weer op te nemen; iets wat wij in onze westerse maatschappij van pilletjes en drankjes, niet meer doen. We laten het liever over aan derden, dan te vertrouwen op de kracht van ons eigen lichaam.

Hoe helpt Reiki bij een stervensproces?

Reiki, is een zachte en pure manier van aanraken, die tijdens het leven van mens en dier kan ingezet worden, om heling te brengen voor lichaam-geest en ziel, maar die ook bijzonder troostend werkt tijdens de laatste levensfase en die het stervensproces draaglijker maakt in het loslaten van het lichamelijk omhulsel waar de ziel begeleid wordt naar het licht en waar ook diegenen die achterblijven en die hun dierbare mens of dierlijk maatje moeten laten gaan, dit kunnen doen in een serene sfeer van warmte en liefde, hetgeen het rouwproces merkelijk bevordert.

Reiki bij dieren

Niet enkel mensen voelen de kracht van subtiele aanraking. Ook dieren zijn heel vatbaar voor de energetische werking van een lichaamsbehandeling. Net omdat zij vooral leven via impulsen en gevoel, reageren zwakkere en gespannen dieren heel goed op de behandeling. Dieren geven dan ook perfect aan wanneer zij wel of niet aangeraakt willen worden en wanneer ze voldoende energie hebben opgenomen of losgelaten.

 

Een energetische lichaamsbehandeling is aangewezen bij dieren die door ziekte verzwakt zijn, gespannen zijn door traumatische ervaringen en asieldieren. Ook therapiedieren kunnen enorm genieten van deze behandeling, om opgeslagen spanning los te laten.

 

Daarnaast helpt Reiki bij dieren ook, om het dier zacht en respectvol te begeleiden in zijn stervensproces.

therapeutisch lichaamswerk bij dieren

Reiki bij dieren