Lichaamswerk voor dieren

dieren therapeut

Lichaamswerk voor dieren

Vandaag ontmoette ik een collega dierenvriend op één van mijn wandelingen. Hij en zijn gezin adopteerden een prachtige Engelse Stafford. Jammer genoeg werd dit lieve dier jarenlang als fokteefje gebruikt door een broodfokker. Die jaren van verwaarlozing hebben haar duidelijk getekend. Ze is schuw en dat is mild uitgedrukt en lijkt altijd op haar hoede voor zowel mens als dier.
De man was dan ook zichtbaar aangedaan, wanneer hij vertelde dat ze pas een rugblokkade had gehad, waardoor ze plots tijdelijk verlamd was. Wellicht hebben de vele jaren van dierenleed haar zowel mentaal als fysiek gekraakt, waardoor ze alle stress in haar lichaam heeft opgeslagen.
De man zei me dat gelukkig alles nu weer goed was (na injecties met cortisone), maar alles aan het teefje haar lichaamstaal, zei me dat dat niet zo was, in het minst haar trieste ogen. Haar probleem zit dan ook zoveel dieper dan enkel een lichamelijke blokkade.

Dit verhaal raakte me zo, omdat het heel herkenbaar was; ook mijn hond heeft een dergelijke fractuur gehad, waarbij stress ook een bepalende factor was. Hij is geadopteerd en was duidelijk ook zwaar verwaarloosd, toen ik hem ontmoette in het asiel.

Ik dacht nog “ik kan die hond misschien helpen…” maar mijn onzekerheid hield me tegen en ik zei dan maar iets over pilletjes die misschien zouden helpen. (die trouwens ook heel goed helpen)

In dit verhaal werd ik helemaal teruggeworpen naar mijn eerste grote liefde op het vlak van lichaamsbehandelingen om mentale blokkades op te heffen.
Mijn eerste klanten waren in die tijd geen mensen…maar dieren. Een aantal jaar heb ik me vooral gericht op het behandelen van dieren, waarbij ik gebruik maakte van technieken uit Shiatsu en Reiki.
Deze behandelingen waren erop gericht om mentale spanningen die zich in het lichaam hadden opgeslagen, los te maken door middel van gerichte aanrakingen.

Mijn publiek was een heel dankbaar publiek, net omdat dieren heel ontvankelijk zijn voor aanraking. Zij bepaalden dan ook of een behandeling succesvol zou zijn of niet en hoeveel energie er nodig was om zich beter te voelen. Een betere recensie kan je niet krijgen, geloof me.

Stilaan ben ik meer en meer overgeschakeld op de behandeling van mensen en is mijn grote liefde een beetje in de kast geraakt, omdat het een behandeling was die door de reguliere geneeskunde nog niet altijd aanvaard werd (nog steeds niet, neem ik aan).
Toch heeft dit voorval me de ogen  en vooral het hart opnieuw geopend en weet ik dat ik deze behandelingen opnieuw moet toevoegen aan mijn lijstje van behandelingen.

Bij deze kunnen mensen met hun dier mij contacteren voor een energetische lichaamsbehandeling.
De doelgroep zijn vooral dieren die vanwege een moeilijk verleden, veel spanning hebben opgebouwd, die zich genesteld heeft in hun lichaam, waardoor ze naast lichamelijke klachten ook mentale issues kunnen vertonen.
De behandeling gebeurt steeds in de vertrouwde omgeving van het dier, in gezelschap van een vertrouwenspersoon.

Voor meer inlichtingen, kan je me contacteren via
www.vietavie.be (telefoon beschikbaar op website)

Geen reactie's

Geef een reactie